Implantet Shelta identifikohen me morfologji konike te markuar, e cila e ben sistemin perfekt per rastet e hapesirave te pakta inter-radikulare. Filamenti i Shelta SL gjithashtu rezulton ne stabilitet te madh ne kirurgji post-ekstraksioni dhe ne rastin e kockes se vogel. Apeksi i rumbullaket i ben keto sisteme ideale per procedura sinus lift.


Dy opsione per filamentin

Implanti Shelta vjen ne dy versione : standardi, me trupin dhe filamentin qe kane morfologji totalisht  konike, dhe versioni i quajtur “SL” (Filament i Madh) i cili lidh trupin konik te implantit me nje profil jashte filamentit cilindrik, konstant pergjate gjithe trupit te implantit.


Tre diametra te ndryshme, e njejta lidhje COLLEX

Implantet Shelta kane lidhje hekzagonale te brendshme me diameter 3.8 mm, e cila eshte e pavaruar nga diametri i platformes se implantit. Ne anen tjeter, te gjithe diametrat e vlefshem te implanteve jane : 3.80 mm, 4.25mm, dhe 5.00 mm.

 

Kiti i implanteve : ofron avantazhe te shumta si organizimi i instrumentave sipas nje procedure te paracaktuar, dhe sekuenca e perdorimit eshte e percaktuar me te njejten ngjyre me te cilen identifikohen disqet qe mbajne implantet ne viale dhe komponentet prostetike, duke ofruar nje procedure te thjeshte qe nuk le vend per gabime si per asistentin dhe doktorin.

 

Siperfaqje Zirkon Titanium

Perveç rritjes se ndjesheme te kontaktit kocke-implant, siperfaqja Zirkon Titan ka treguar qe ndihmon ne rritjen e qelizave te indeve.